«Something More Than Night» av Ian Tregillis

Milton møter Chandler i metafysisk detektivhistorie. Bayliss, en engel fra de lavere nivåene, som tror han er Phillip Marlowe, får i jobb å finne en erstatter når erkeengelen Gabriel dør. Siden han har tilbrakt noen millioner år på Jorden blandt «apene», er han rette … um … mannen? … til å finne en dødelig som kan ikle seg vinger og bli en saraph. En enkel jobb. Så enkel at Bayliss klarer å rote det til.

Molly blir, høyst uvillig, dyttet under trikken, og ender opp som engel. Etter en dårlig start, hvor hun uforvarende prøver å bryte Universets lover og vekker METATRON («the Voice of God») som i harnisk rebooter Himmelen og sletter millioner av år med engledata, slår hun seg sammen med Bayliss i et forsøk på å finne ut hva som egentlig foregår. Hvordan døde Gabriel? Ble han myrdet? Og i så fall hvorfor? Og hvor i Himmelens navn gjorde han av Jericho-trompeten før han brant opp? Kan være greit å finne den, før den havner i gale hender.

Ian Tregillis skriver som en engel. Språket er briljant, med metafysiske krumspring som kiler lattermusklene. At forfatteren har doktorgrad i fysikk skinner også gjennom.

Høyst anbefalt bok! 8/10