Terra Nova – sesong 1

Året er 2149, og Jorda er tungt overbefolket, forurenset, og så godt som tømt for naturressurser. Så oppdager man en tidsrevne, 85 millioner år tilbake i tid, til da dinosaurene regjerte. Dit sender man så folk, for å kolonisere Jorda «på nytt» og starte forfra med blanke ark. Men det er ikke bare fryd og gammen i paradis. I serien følger vi primært Shannon-familien; moren, faren, to døtre og en sønn, som får reise til Terra Nova. Mamma er lege og får straks jobb på koloniens sykehus. Pappa har politi-erfaring og blir sheriff. Leder for kolonien er Commander Taylor (Stephen Lang, kanskje mest kjent som den hardbarka Obersten i Avatar), og i tillegg til å måtte hanskes med alle slags dinosaurer, må kolonistene også stå i mot en utbrytergruppe kjent som The Sixers hvor det stadig blir klammeri. Sesong 1 lover godt, og er – om ikke glimrende – et friskt pust og en lovende start. Serien er episodisk, dvs hver episode er et avsluttet kapittel ala Star Trek og liknende serier, men det er en tydelig rød tråd gjennom hele første sesong, som lover å fortsette i en eventuel andre sesong. Og jeg håper det kommer en sesong 2. For dette var flott underholdning. 7/10