The Sunset Limited (2011)

Hvis du liker tette kammerdrama med få sceneskikkelser, som 12 Angry Men (1957) og Tape (2001), er The Sunset Limited gull! Cormac McCarthy har skrevet filmmanus basert på sitt eget skuespill, og Tommy Lee Jones står for regien i tillegg til å gestalte den ene av to roller; White. Samuel L. Jackson spiller Black. Handlingen utspiller seg på kjøkkenet til Black, i en av New Yorks dårligste strøk, kort tid etter at Black har forhindret White i å begå selvmord ved å kaste seg foran pendlertoget Sunset Limited. Black er ex-fengselsfugl/predikant som vil overbevise White om at han fortsatt har noe å leve for. White er en høyt utdannet professor som ikke enkelt lar seg overbevise. Det hele er glimrende utspilt, klinisk fritt for filmatisk fiksfakseri, hvor kamera lar skuespillerne gjøre jobben. Og for en jobb de gjør! Kort oppsummert: Dette er stramt! 8/10